A média egyetlen célja, hogy lebutítson minket!

Sziasztok!

Többször írtam már arról, hogy mennyire fontos az, hogy milyen emberekkel vesszük körbe magunkat, hogy mekkora hatással vannak ránk a körülöttünk lévő emberek, de most egy pár külső hatást fogok megosztani veletek, amiről lehet, hogy azt gondoljátok, hogy biztosan nincs rád hatással illetve, hogy kordában tudod tartani.

Elsőként a médiát, TV-t és a különböző bulvár lapokat említeném.

Aktuális a helyzet, hiszen most elképesztő pánik keltés volt a vírus miatt. Meggyőződésem, hogy azért lett ennyi beteg a világban, mert az emberekben hatalmas félelmet keltett a média, pláne azokban akik reggeltől estig csak a híreket bámulták.

A média egyetlen célja, hogy az emberek agyát és figyelmét elvonja olyan hírekkel, amik igazából ránk nincsenek is hatással, vagy is nem kéne hatással legyenek, mert a bolygó másik felén történtek az események.

A médiának meg vannak az eszközei, hogy olyan emóciókat váltsanak ki az emberekből a hírek hallatán, hogy este újból bekapcsolja a TV-t és meghalgassa ugyan azt a hírt százezerszer, hogy ki hol mikor halt meg stb, stb. Hát ne csodálkozzunk, ha letargiába esünk, aztán már az utcára sem merünk kilépni.

Vagy elég, ha csak megnézünk egy nőknek szóló bulvárlapot, a tini lányok szívesen vásárolják ezeket a lapokat, hogy megtudják mi a trend, de a benne leírtak, a benne lévő képek az ideális női testről egyszerűen beég a tudatukba és kapunk egy magával teljesen elégedetlen kamaszt, aki nem tudja helyén kezelni a problémáit, mert Ő túl kövér, túl sovány, nem teheti meg, hogy olyan divatosan öltözködjön, mint a címlapokon szereplő emberek.

Itt kezdik el utálni magukat a fiatalok, ami aztán további problémákat hoz magával és felnőtt korukban is ugyanolyan elégedetlnek lesznek Önmagukkal. Pedig kiegyensúlyozott felnőttek, csak úgy lehetnek, ha elégedettek és szeretik Önmagukat. Minden itt kezdődik.

Reklámok. Renget reklámot látunk nap mint nap mindenhonnan csak reklám folyik. Isszuk a colát, zabáljuk a chipset, vesszük a hormonkezelt konzerveket és húsokat, mert éppen az volt akcióban. Ha huzamosabb ideig fogyasztjuk ezeket az élelmiszereket, akkor még az életkedvünk is elmegy, mert azokra az adalékokra, amiket ezek az ételek-italok tartalmaznak egyáltalán nincs szüksége a szervezetünknek. Tudom, hogy a bio drága és nem mindenki engedheti meg magának, de törekedjünk arra, hogy amennyire lehet egészségesen étkezzünk, mert bizony ez is hatással van mentális jól létünkre. Nem hiába a mondás: Az vagy, amit eszel!

A média, a reklámok, mind mind azért vannak, hogy leszoktassanak bennünket a gondolkodásról, hogy lebutítsanak minket, hogy tudatlanságban tartsanak minket, mert így elfogy a motivációnk és lehetetlen elérni a céljainkat, mert a figyelmünket valami olyasmire terelték, amivel a saját valós problémáinkról elfeledkezünk és egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedünk.

Az a saját valóságod, amit elhiszel. Ezért kérlek kapcsold ki a TV-t és ne töltsd a fejed hülyeségekkel, inkább olvass és fejleszd magad. Így elsősorban elégedett leszel önmagaddal, újból lesznek céljaid amik megvalósításához lehetőségeket keresel majd, nem pedig kifogásokat. 

Legyen eredményes napotok!

Üdvözlettel:

Pudner Levente és Pudner Brigitta

FreedomExpert

 

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: whatsapp

Legutóbbi bejegyzések

Te elég bátor vagy a vátozáshoz?

Szia! Rég nem írtam már blogot, de az utóbbi időben nagyon úgy éreztem, hogy ki kell írjam magamból a gondolataim, így hát tollat és papírt ragadtam modern fromában 🙂 Mindenkinek vannak nehéz napjai és nekem az utóbbi időben cseppet sem volt egyszerű így azok a dolgok, amiket igazán szeretek háttérbe kellett szoruljanak. Napról napra roszabul

Ha nagy dolgot szeretnél elérni az bizony az akadályok mögött van!

Szia! Az életben az egyik legnehezebb dolog, valami újba kezdeni, a szokásainkon változtatni, a régi megszokottat elengedni és valami teljesen új és ismeretlen dologba belevágni. Biztosan Te is ismered az érzést mikor jön veled szemben egy lehetőség először azt érzed, hogy váó megcsinálom ez az amire vártam, aztán elkezd pörögni az agyad és olyan kifogásokat

Te mersz nagyot álmodni?

Sziasztok! A mai blogban álmokról, célokról fogok nektek írni és hogy, hogy haladjunk az úton, úgy hogy aztán célba is érjünk. Neked van egy álmod? Ami esténként mikor lefekszel ott lebeg a szemed előtt, egy álom amire ha csak rágondolsz már is jobban érzed magad? Kitűztél már magadnak egy akkora célt, amiért bármire képes lennél?

Miért fontos, hogy megszervezzük a mindennapjainkat?

Sziasztok! A mai blogban megint egy hasznos kihagyhatatlan témát fogunk feszegetni. Ez pedig a szervezés. Van egy idézet ami így hangzik: “Embert tervez Isten végez”. Vajon ez tényleg igaz? Nézzük: Persze bizonyos értelemben igaz lehet, mert nem mindig alakul úgy a napunk ahogy megtervezzük, de akkor miért tervezzünk? Lehet, hogy neked is volt már olyan,