Miért fontos, hogy megszervezzük a mindennapjainkat?

Sziasztok!

A mai blogban megint egy hasznos kihagyhatatlan témát fogunk feszegetni.

Ez pedig a szervezés.

Van egy idézet ami így hangzik: “Embert tervez Isten végez”. Vajon ez tényleg igaz?

Nézzük:

Persze bizonyos értelemben igaz lehet, mert nem mindig alakul úgy a napunk ahogy megtervezzük, de akkor miért tervezzünk?

Lehet, hogy neked is volt már olyan, hogy úgy érezted, hogy káosz van körülötted, hogy semmi sem sikerül, hogy eltelt a nap és semmi eredményeset nem tettél. Én bizony sokszor éreztem így magam. Azt éreztem, hogy kifolyik a kezemből az idő és egyszerűen nem tudom kontrolálni. 

Akkor még a gyerekeinkre fogtam és kifogásokat gyártottam ,magamnak, hogy Ő miattuk nincs időm semmire.

De aztán jött a karantén…. Ami azt hiszem sokunk életét megváltoztatta. Így voltam ezzel én is.

Itthon maradtam a két kisgyerekünkkel 0-24-ben és úgy éreztem, mellettük nem lehetséges az, hogy online, itthonról dolgozzak. Hiszen nyugalomra van szükségem, koncentrálnom kell, emberekkel kell beszéljek, ami két kis örökmozgó, nyüzsgő gyerek mellett kivitelezhetetlennek tűnt. 

Az első hetünk szörnyű volt, haragudtam magamra és rájuk is, hogy nem hagynak dolgozni. Aztán rájöttem arra, hogy nekem kell változtassak és komoly szervezésre lesz szükség, ahhoz hogy a napi terveimet meg tudjam valósítani. 

Elkezdtem az időbesozstás témában kutatni és nagyon jó kis időbeosztó naptárakat találtam nyomtatható formában, ezen az oldalon:

Jobban szeretném beosztani az időmet!

Letöltöttem amire szükségem volt és elkezdtem vezetni a tervezőt ,óráról órára, hogy hogy fog kinézni a napunk ( Játék, főzés, ebéd, munka, kommunikáció, tanulás, olvasás) az egész napunkat részleteztem és megterveztem és ahhoz tartottam magunkat.

Lássanak csodát a nap végére mindent el tudtam végezni, amit leírtam a papírra. Az addig folyamatosan engem nyaggató kislányom az íróasztal mellett ült és játszott 1 órán keresztül anélkül, hogy megzavart volna. A nagy fiam elintézte egyedül azokat a dolgokat is, amihez eddig segítséget kért így nem kellett 10 percenként ugrálnom hozzá… 😀

Amikor elkezdtem, vezetni a tervezőt elmagyaráztam nekik, hogy fontos, hogy anyu ezeket a feladatokat elvégezze, mert így jutunk egyről a kettőre és attól nekem még dolgoznom kell,hogy Ti itthon vagytok. Azóta mikor az irodában ülök, figyelmeztetik egymást, hogy most nem menj be, mert anya dolgozik, ne zavarjuk. 😄

Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy ilyen együttműküdőek és megértették a dolog lényegét. Így nekem sincs lelkiismeret furdalásom. Eddig mikor dolgoztam azért volt lelkiismeret furdalásom, hogy nem velük játszom, mikor játszottam velük, akkor meg csak az járt a fejemben, hogy még mennyi feladatom van, ami elvégzésre vár.

A szervezésnek köszönhetően 100 %-ig áttudom adni magam a munkának, vagy a játéknak, mikor mi van soron. 😊

Persze vannak napok, amikor nyűgösebbek, és jobban igényelnek, akkor beszoktam hozni a lemaradást este miután elaludtak.

A lényeg, hogy működik. Úgyhogy nálunk vége a téblábolásnak, komoly terveink vannak minden napra, amiket meg kell valósítsunk és ez szervezés hiányában nem tudna ilyen jól működni.

Úgyhogy arra bátorítok mindenkit, hogy vegyetek elő egy papírt és egy tollat, vagy nyomtassatok egy szuper kis tervezőt és kezdjétek el megszervezni a mindennapjaitokat pontosan, óráról – órára. Biztos vagyok benne, hogy sokkal eredményesebbek lesztek majd és nagyon elégedettek lesztek magatokkal, mikor nap végén kipipáljátok az elvégzett feladatok sorát és nyugtázzátok, hogy : ezt is sikerült megvalósítanom. 😊

A végére pedig egy idézet:

“A cél terv nélkül semmit sem ér. Nem olyan nagy művészet a célt meghatározni, az igazán komoly kihívást a célig vezető út megtervezése jelenti.”

Bármit működésbe lehet hozni, ha ,megfelő a szervezés! 😉

Legyen eredményes napotok!

Üdvözlettel:

Pudner Brigitta

FreedomExpert

 

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: whatsapp

Legutóbbi bejegyzések

Te elég bátor vagy a vátozáshoz?

Szia! Rég nem írtam már blogot, de az utóbbi időben nagyon úgy éreztem, hogy ki kell írjam magamból a gondolataim, így hát tollat és papírt ragadtam modern fromában 🙂 Mindenkinek vannak nehéz napjai és nekem az utóbbi időben cseppet sem volt egyszerű így azok a dolgok, amiket igazán szeretek háttérbe kellett szoruljanak. Napról napra roszabul

Ha nagy dolgot szeretnél elérni az bizony az akadályok mögött van!

Szia! Az életben az egyik legnehezebb dolog, valami újba kezdeni, a szokásainkon változtatni, a régi megszokottat elengedni és valami teljesen új és ismeretlen dologba belevágni. Biztosan Te is ismered az érzést mikor jön veled szemben egy lehetőség először azt érzed, hogy váó megcsinálom ez az amire vártam, aztán elkezd pörögni az agyad és olyan kifogásokat

Te mersz nagyot álmodni?

Sziasztok! A mai blogban álmokról, célokról fogok nektek írni és hogy, hogy haladjunk az úton, úgy hogy aztán célba is érjünk. Neked van egy álmod? Ami esténként mikor lefekszel ott lebeg a szemed előtt, egy álom amire ha csak rágondolsz már is jobban érzed magad? Kitűztél már magadnak egy akkora célt, amiért bármire képes lennél?

A média egyetlen célja, hogy lebutítson minket!

Sziasztok! Többször írtam már arról, hogy mennyire fontos az, hogy milyen emberekkel vesszük körbe magunkat, hogy mekkora hatással vannak ránk a körülöttünk lévő emberek, de most egy pár külső hatást fogok megosztani veletek, amiről lehet, hogy azt gondoljátok, hogy biztosan nincs rád hatással illetve, hogy kordában tudod tartani. Elsőként a médiát, TV-t és a különböző