Te mersz nagyot álmodni?

Sziasztok!

A mai blogban álmokról, célokról fogok nektek írni és hogy, hogy haladjunk az úton, úgy hogy aztán célba is érjünk.

Neked van egy álmod? Ami esténként mikor lefekszel ott lebeg a szemed előtt, egy álom amire ha csak rágondolsz már is jobban érzed magad? Kitűztél már magadnak egy akkora célt, amiért bármire képes lennél?

A cél meghatározása: 

cél azért cél, hogy egy folyamat éppen oda jusson, ahová jut, hogy pontosan az legyen a vége, eredménye, ami lesz. (Wikipédia)

Elmagyarázom. Ha van egy célod kell legyen egy folyamat is ami A-ból B-be visz téged, tehát az “A” a jelenlegi helyezeted a “B” pedig a kívánt helyzeted. 

A folyamatba, tehát a nyílba ami A-tól B-ig tart energiát kell belerakni és le kell küzdeni az akadályokat, de erről majd egy kicsit később.

Lássuk miért nem mernek az emberek célokat kitűzni. Sokan csak sodródnak az árral és félnek a célkitűzéstől és ilyen kifogásokat mondanak, hogy nekem ez lehetetlen, én nem vagyok erre képes, nem jókor születtem, öreg vagyok már, vagy éppen túl fiatal. Sosem késő és sosem túl korai megahatározni a céljainkat és megvalósítani őket.

Pedig ha van egy álmod, amit szeretnél elérni mondjuk, hogy szebb házad legyen, jó autód, vagy személyes céljaid vannak lefutni a maratont, vagy elsajátítani valami új tudást ez igazából már a gondolataidban megszületett, már csak a folyamatot kell megtervezd, hogy el is érj oda a ahova szeretnél.

Általában ezen a ponton áll vagy bukik minden, ha meg van a célod és elkezdesz haladni a megvalósítás irányába akadályok fognak jönni, nehézségek, fennakadások, amiken át kell nyomnod magad különben sosem fogsz elérni “B”-be és az álmod örökre csak álom marad.

Az egyetlen titok, hogy mindenbe energiát kell beletegyél ,SOKAT, mert ha csak a fejedben motoszkál, hogy de jó lenne így élni meg olyan autóval furikázni és nem kezdesz el dolgozni a folyamaton ami a célodig visz akkor sosem fogsz megérkezni. Aktivitás kell és cselekvés, az ember hajlamos arra, hogy mikor akadályok jönnek vele szembe feladja az álmait és nyugtázza magának, hogy látod neked nem sikerülhet. Pedig pont ezen a ponton kéne még több energiát és még több cselekvést vinni a folyamatba, mikor úgy érzed, hogy nekem ez nem megy és ha legyőzöd az akadályt még magabiztosabb leszel és könnyebben, sikeresebben haladsz az utadon tovább. 

Mi történik akkor mikor kitűzöd a célod?

  • Bátor leszel, mert képes voltál szembenézni a félelmeiddel és elhinni magadról, hogy neked is sikerülhet.
  • Rájössz, hogy Te iranyítod az életed
  • Felismered az, hogy csak a MOST van, a MAJD nem létezik
  • Csak így tudsz változtatni a dolgokon, a legtöbb ember csak ül a kanapén és siránkozik azon, hogy nem jó a kormány és, hogy nem jókor van jó helyen
  • Boldog leszel
  • A végén pedig sikeres leszel, aki elérte a kitűzött célt.

Ne keress több kifogást, merj nagyot álmodni, mert ez a kulcsa annak, hogy boldog életet élhess.

Legyen szép napod.

Üdvözlettel:

Pudner Brigitta

FreedomExpert

 

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: whatsapp

Legutóbbi bejegyzések

Te elég bátor vagy a vátozáshoz?

Szia! Rég nem írtam már blogot, de az utóbbi időben nagyon úgy éreztem, hogy ki kell írjam magamból a gondolataim, így hát tollat és papírt ragadtam modern fromában 🙂 Mindenkinek vannak nehéz napjai és nekem az utóbbi időben cseppet sem volt egyszerű így azok a dolgok, amiket igazán szeretek háttérbe kellett szoruljanak. Napról napra roszabul

Ha nagy dolgot szeretnél elérni az bizony az akadályok mögött van!

Szia! Az életben az egyik legnehezebb dolog, valami újba kezdeni, a szokásainkon változtatni, a régi megszokottat elengedni és valami teljesen új és ismeretlen dologba belevágni. Biztosan Te is ismered az érzést mikor jön veled szemben egy lehetőség először azt érzed, hogy váó megcsinálom ez az amire vártam, aztán elkezd pörögni az agyad és olyan kifogásokat

A média egyetlen célja, hogy lebutítson minket!

Sziasztok! Többször írtam már arról, hogy mennyire fontos az, hogy milyen emberekkel vesszük körbe magunkat, hogy mekkora hatással vannak ránk a körülöttünk lévő emberek, de most egy pár külső hatást fogok megosztani veletek, amiről lehet, hogy azt gondoljátok, hogy biztosan nincs rád hatással illetve, hogy kordában tudod tartani. Elsőként a médiát, TV-t és a különböző

Miért fontos, hogy megszervezzük a mindennapjainkat?

Sziasztok! A mai blogban megint egy hasznos kihagyhatatlan témát fogunk feszegetni. Ez pedig a szervezés. Van egy idézet ami így hangzik: “Embert tervez Isten végez”. Vajon ez tényleg igaz? Nézzük: Persze bizonyos értelemben igaz lehet, mert nem mindig alakul úgy a napunk ahogy megtervezzük, de akkor miért tervezzünk? Lehet, hogy neked is volt már olyan,